Hoofdluizen Wikipedia – Waar Staat De Betrouwbaarste Luizen informatie

Is de hoofdluizen wikipedia nu de beste bron om informatie te vergaren over hoofdluizen? Ik weet het, preken voor eigen parochie. Maar als je op het internet naar informatie over hoofdluis zoekt dan ligt het aan de zoekopdracht welke websites er verschijnen.

Meestal klikken we voor het gemak op een Wiki pagina. Het voordeel (en tevens nadeel) is dat een Wiki door iedereen geschreven of aangevuld kan worden. Wij hebben de diverse hoofduizen wiki’s op een rijtje gezet en gekeken naar de kwaliteit van de informatie. Ook ter lering en vermaak om onze eigen website te vergelijken en beter te maken.

hoofdluizen wikipedia

 Hoofdluizen Wikipedia

Er zijn een aantal wiki’s gerelateerd aan de hoofluizen Wikipedia. De “container” wiki hiervan is die voor Luizen. Deze wiki leert ons de Latijnse benamingen en de soorten van luizen. Voor wat betreft de luizen waar de mens last van heeft worden er drie soorten genoemd: schaamluis, kleerluis en hoofdluis. Vanuit de Luizen wiki kom je op de hoofdluis wiki. Daarnaast verschijnen er nog wiki zoekresultaten naar de Leerwiki, wikikids en wikitionary.

De hoofdluizen Wikipedia is niet erg aangenaam om te lezen. Het is een zakelijk opsomming van feiten met hier en daar een (relevante) foto. Maar of je geïnteresseerd bent in een Iraanse vrouw die wordt geluisd is nog maar de vraag. De bronnen en referenties zijn niet even duidelijk of recent (o.a.  een boek uit 1950).

De pagina is opgedeeld in een uitleg over de insect en over de infectie. Zo’n beetje alle “trefwoorden” waarover een wiki is geschreven zijn als link aan te klikken. Het is daarom lastig om de focus op het door jou gezochte onderwerp te houden. Met een paar klikken ben je weer anderhalf uur verder met lezen.

De Leerwiki is weinig gevuld met informatie. Het lijkt er op dat de enige pagina over hoofdluis is afgeraffeld. Een gemiste kans voor een Wiki. Nadere inspectie van de Wikitionary laat zien dat het om een soort van woordenboek gaat waarin 2 verwijzingen naar hoofdluis in wordt gemaakt. Hetzelfde geldt voor de Kidswiki.

Conclusie Hoofdluizen Wikipedia

Jammer dat het idee van een Wiki alleen opgaat voor de Hoofdluizen Wikipedia. De overige zijn uiterst onzinnig en met weinig oog voor lezers geschreven. Gelukkig zijn er volop goeie websites over hoofdluizen te vinden.

Wij doen ons best om onze eigen website zo duidelijk en helder mogelijk te maken. We proberen ook te schrijven over zo veel mogelijk hoofdluis gerelateerde onderwerpen.

Save

Save