Elektrische luizenkam – Uitleg Over Luizenkammen Met Een Stekker

Al enige jaren is de elektrische luizenkam op de markt. Maar wat is de toegevoegde waarde van dit apparaat? En komt hiermee de uitkam methode te vervallen? We hebben navraag gedaan bij een groot aantal (luizen)moeders. Zowel op het schoolplein, in de klas als op feestjes en partijen. In totaal zo’n dertig personen. Dit is wat we te weten kwamen.

Elektrische luizenkam werkt dus niet voor neten

Een elektrische luizenkam werkt meestal op één penlight batterij. Door een kleine elektrische lading worden de hoofdluizen gedood. Daarom is het belangrijk om het apparaat alleen te gebruiken met droog haar. Doe je dat niet dan is dat letterlijk en figuurlijk een “schokkende” ervaring. Probeer ook tijdens het kammen de oren te vermijden. Het is niet dodelijk, maar pijnlijk genoeg om te ervaren.

Zoals de naam van de kam al aangeeft is het bedoeld om hoofdluis (en nimfen) op te sporen en te doden. Dit doet het dus niet met neten, de luizen eitjes. Hiervoor staan de tanden van een elektrische luizenkam te ver uit elkaar. Aangezien de neten na 6-7 dagen uitkomen is het dus zaak om ruim 14 dagen te blijven kammen (totdat alle eitjes zijn uitgekomen). Bekijk de levenscyclus van de luis.

Ook met dit apparaat zal je het hoofdhaar net als bij de uitkambehandeling zorgvuldig moeten kammen. Begin van achter naar voren te kammen en daarna van oor naar oor. Als je tijdens het kammen hoofdluis tegenkomt dan hoor je de elektrische ontlading.

Bij sommige haartype is het lastiger om met de elektrische luizenkam te werken. Met name bij heel dik, lang haar. De kam komt dan niet goed door het haar heen. Als je werkt met kleine haar strengen dan moet het uiteindelijk wel lukken.

Maak de luizenkam na behandeling goed schoon

Alles wat tussen twee tanden beland zorgt voor de elektrische lading. Het kan voorkomen dat niet alleen een hoofdluis hiertussen komt te zitten, maar ook andere zaken zoals vochtig haar, roos of gewoon vuil. Zorg er voor dat de elektrische luizen kam ook schoon is. Bij sommige elektrische luizenkammen is een schoonmaak setje bijgeleverd. Gebruik deze dan ook. Is dit niet bijgeleverd gebruik dan alcohol.

Algemene tendens van de elektrische luizenkam

Bijna één op de vier gezinnen heeft nog steeds een elektrische luizenkam in huis of gehad. De gebruikers van de kam waren positief. De meest gebruikte elektrische luizenkam is de Robi Comb Pro.

 De reden om de kam aan te schaffen was veelal:
  • de hardnekkigheid om hoofdluis verwijderen
  • de normale behandeling duurde te lang
  • de luizen kwamen steeds weer terug
  • de kam werd als extra middel gebruikt tijdens een behandeling
  • de kam werd als preventief middel gebruikt bij een luizenplaag

Elektrische luizenkam

Over het algemeen wordt er positief gereageerd op een elektronische luizenkam. Houdt alleen in gedachte dat het een hulpmiddel is. Als je niet zorgvuldig met de kam omgaat dan blijven er luizen op het hoofd rondlopen.

Bekijk ons artikel over luizenkammen waarin een productoverzicht is opgenomen.

Save

Save

Save

Save

Save