Luizenkliniek en de LouseBuster – MegaTrend Die Werkt!

In het buitenland en in Nederland zijn er speciale klinieken tegen hoofdluis. De luizenkliniek belooft dat binnen 2 uur de hoofdluis dood is. Dit wordt allemaal mogelijk gemaakt door een super föhn geproduceerd door het bedrijf Larada Sciences. Onder de naam LouseBuster™ is er een apparaat op de markt gebracht dat alle stadia van hoofdluis dood (85%) inclusief neten (100%) Het mag gebruikt worden bij volwassenen en kinderen vanaf 4 jaar. Het is pijnloos, vrij van chemische insecticiden en geen gedoe met azijn, olie of luizenshampoo. En inmiddels is het ook in Nederland klinisch bewezen dat deze methode werkt.

De RIVM schrijft over de LouseBuster in de LCI-richtlijn Hoofdluis het volgende:

“Februari 2014: behandeloptie ‘hete lucht’ in paragraaf 7 is aangepast. LouseBuster: Dit apparaat heeft een CE-markering en is daarmee in de EU verkrijgbaar als medisch hulpmiddel.”

Uitvinding van de LouseBuster

De LouseBuster is een uitvinding van dr. D. Clayton een bioloog werkzaam aan de universiteit van Utah in Amerika. Deze wetenschapper heeft eens in een eigen onderzoek ontdekt dat vogels met luizen snel luizenvrij geraken in een droog klimaat. De luizen drogen gewoon uit.

 

Luizenkliniek en Lousebuster

Wanneer zijn eigen kinderen met hoofdluis zijn besmet herinnerd hij zich deze studie naar vogel luis. Het idee om dicht bij de hoofdhuid de luchtvochtigheid te verlagen om daarmee hoofdluis te bestrijden is geboren.

Een gewone haardroger voldoet echter niet en dr. Clayton ontwikkeld uiteindelijk een föhn die 3 maal sterker is. Dit is de LouseBuster. Inmiddels is dit een commercieel succes te noemen. Na Amerika verovert het apparaat de rest van de wereld.

Als je zelf aan de slag wil met het apparaat dan moet je eerst een brevet halen. Personeel van een luizenkliniek zijn dan ook allen gecertificeerd. De LouseBuster is intussen van naam veranderd. Het apparaat heet nu: de AirAllé™.

LouseBuster op school of in de luizenkliniek

Voor scholen zou het gebruik van een LouseBuster interessant kunnen zijn. Als na een luizencontrole door de luizenmoeders alle kinderen met luizen direct geholpen worden met de LouseBuster. Hierdoor zou een luizenplaag direct de kop ingedrukt kunnen worden. Mits natuurlijk de broertjes en zusje (en de ouders) van de besmette kinderen ook direct gecontroleerd en geholpen worden. Als dit niet gebeurd dan heb je de luizen binnen afzienbare tijd weer terug.

Dit is dan ook het enige bezwaar van een bezoek aan een luizenkliniek. Als je privé met je kind(eren) een luizenkliniek bezoekt dan kan de volgende dag alweer een besmetting optreden als er in de omgeving nog kinderen met hoofdluis rondlopen. Het is een idee om eens met een luizenkliniek in contact te komen en te vragen naar behandelingen op school. Een goede start hiermee zou op de jaarlijkse nationale luizendag zijn.

Luizenkliniek bij u in de buurt?

In onderstaande plaatsen is er een luizenkliniek te vinden:

  • Amsterdam Zuid-Oost
  • Aalsmeer
  • Den Haag
  • Dordrecht
  • Zwolle
  • Heerenveen

Een behandeling duurt tussen de 1,5 à 2 uur per behandeling en kost rond de 100 euro.

Save

Save

Save

Save

Save