Gebruik een Luizenkam – Uitkammethode Uitgelegd

Hoofdluizen zijn van alle tijden. Op mummies uit de oudheid zijn luizen te vinden. Hoofdluis bestrijden met een luizenkam gebeurd pas enkele honderden jaren. We weten door opgravingen dat ze al in de middeleeuwen werden gebruikt. In het Amsterdam museum is nog een exemplaar in redelijke staat te bewonderen.

Luizenkam

Gebruik een luizenkam

Zelf zijn wij geen voorstander van chemische bestrijdingsmiddelen. Laat staan dat we ze op het hoofd van kinderen willen gebruiken. Het HoofdluisCampagne team wil zoveel mogelijk hoofdluis bestrijden op een natuurlijke wijze. Gebruik van een goede luizenkam is daarom een essentieel gereedschap in de luizenmoeder toolkit. Let wel, het gaat hier over een handkam.

Soorten en maten kammen

Op de markt zijn namelijk verschillende soorten en maten kammen te vinden. Het materiaal van de kammen is van kunststof (hardplastic) of van roestvrij staal (RVS). Zelfs zijn er bedrijven die een elektrische luizenkam hebben ontwikkeld. Of de afstanden tussen tanden van de kammen bij de diverse merken verschillen, is uit de artikel omschrijving niet op te maken.

In de door RIVM voorgeschreven uitkambehandeling wordt altijd gebruik gemaakt van een handkam. Er is wel een verschil tussen een luizenkam en een netenkam. Sommige merken hebben kammen waarbij de tanden zo dicht op elkaar zitten dat luizen en neten verwijderd kunnen worden.

Overzicht luizenkammen

Hieronder hebben we zo’n beetje alle bekende merken luizen- en/of netenkam op een rijtje gezet:

Merk Type Luis / Neet Materiaal Review Prijs in €
Assy H J / J RVS ***** 14,99
Prioderm H J / J RVS *** 8,49
Nisska H J / J RVS ** 17,99
Nyda H J / N K 10,49
Millium H J / J RVS ** 9,99
Nitcomb m2 H J / J K *** 11,99
Princess E J / N nvt 38,24
Robi Comb Pro E J / N nvt ***** 35,99
Bodi-Tec E J / N nvt 37,99

Het aantal sterren in het review veld komt van de diverse leveranciers die wij hebben geraadpleegd. Deze leveranciers zijn Bol.com, Drogisterij.net en deonlinedrogist.nl.

Soms worden kammen verkocht in combinatie met een luizenshampoo of lotion. Dit geldt voor Nyda, Prioderm en de Robi Comb Pro elektrische luizenkam.

Wij hebben geen ervaring met een elektrische luizenkam. We kunnen daarom ook niet zeggen of een elektrische luizenkam beter werkt dan een normale luizenkam. U kunt het altijd proberen, maar er hangt aan een elektrische luizenkam een ongeveer drie x zo hoog prijskaartje. Misschien handig voor als je een groot gezin hebt?

Save

Save

Save

Save

Save

Save