Prioderm Producten Onderzoek – Met Of Zonder Insecticide?

Onze mening over de aanpak van hoofdluis is duidelijk: zo natuurlijk mogelijk! Voor veel hoofden kan dat ook. Zeker als je wat regels aanhoudt om luizenvrij te worden en te blijven.
Toch is er een behoorlijk aantal chemische producten met insecticide op de markt. Het merk Prioderm voorziet in een veelheid van producten tegen haarluis. Daarom hebben we dit merk eens onder de loep genomen.

Het merk Prioderm®

Prioderm® is een merklijn van Meda Pharma B.V., de Nederlandse dochter maatschappij van Meda AB Zweden. Op het gebied van hoofdluis bestrijdingsmiddelen hebben ze een reeks producten op de markt: prioderm shampoo, lotion, luizen- en netenkam en zelfs preventieve spray. Deze prioderm middelen worden verkocht als (zelf)geneesmiddelen of medisch hulpmiddel.

Dat ze hiermee flink “in de markt” staan zal niet verbazen. Met sterke websites als hoofdluizen.nl, luizenradar.nl, prioderm.nl en een eigen webshop ter ondersteuning. De
productwijzer leidt je met een aantal antwoorden op gestelde vragen naar een Prioderm product toe. En je kan zelfs via één van de websites een sms of email alarm instellen om
gealarmeerd te worden wanneer je een “kuur” weer moet hervatten.

Werkzame stoffen

Voordat we verder gaan met de Prioderm producten zetten we eerst nog even de stoffen die in de gangbare hoofdluis bestrijdingsmiddelen zit en te koop bij de drogist op een rijtje:

  • malathion – insecticide geregistreerd als geneesmiddel
  • permethrin – insecticide geregistreerd als geneesmiddel
  • Dimeticon – siliconepolymeer (in de NL Wiki stond geen Dimeticon genoemd)
  • Neem-extract – afkomstig van de Neemboom

Prioderm producten

Productnaam Werkzame stof* Werkzaam tegen Behandelingen
Prioderm Shampoo Malathion Neten en luizen Herhalen na 8 dagen
(als er nog levende hoofdluis is)
Prioderm Dimeticon Dimeticon Neten en luizen Herhalen na 9-10 dagen
Prioderm Lotion Malathion Neten en luizen Herhalen na 8 dagen
Prioderm Preventief Vitex extract Luizen Dagelijks gebruik
Priolox Foam Malathion,
Citroenzuur
Neten Tijdens uitkambehandeling
* Bijsluiter geraadpleegd

Conclusie Prioderm producten

Als je “all the way” op een natuurlijke wijze hoofdluis wilt aanpakken dan zou je alleen Prioderm Dimeticon kunnen gebruiken. Dit middel kan je zo opnemen in de normale uitkambehandeling en bevat niet de insecticide malathion die wel in de andere Prioderm producten zit.

Hoewel het bestandsdeel in de Prioderm Preventief een Vitex-extract is, raden wij het af met een spray aan de gang te gaan. Als je dit al wilt doen gebruik dan haargel of haarlak op het hoofd.

Prioderm luizen producten

Save

Save