Luizen en Neten door Karten – Gratis Hoofdluis Na Feestje

Luizen en neten zonder het te weten. Kriebels krijg ik er van als ik er nog aan denk. Een paar jaar geleden hebben we thuis een nogal bizarre situatie gehad waarbij alleen mijn man last had van hoofdluis. We hebben wel onze vermoeden hoe dit zo is gekomen, maar helemaal zeker er van zijn we niet.

Mijn kinderen waren nog klein. De jongste was anderhalf en de oudste van 3 ging net een paar keer naar de peuterspeelzaal. We maakten geen gebruik van een kinderopvang aangezien ik thuis werk. Tot dan toe hadden we nooit eerder last gehad van luizen en neten.

Het begon dus op een avond dat het mij opviel dat mijn man Onno maar niet stil op de bank kon zitten. Hij was maar aan het krabben op zijn hoofd. Toen ik er naar vroeg gaf hij aan dat hij er gek van werd. Of er wat door z’n haar heen kroop. Er ging geen belletje rinkelen, want we hadden geen ervaring met hoofdluis.

Luizen en neten alarm!

Ik ben zijn hoofd gaan uitpluizen en ja hoor: hoofdluis! Bleeh, als ik er aan terug denk krijg ik weer de rillingen. Snel ook mijn kinderen wakker gemaakt en ook die hebben we gecheckt. Mijn kinderen en ikzelf hadden nergens last van. Het was toch echt alleen Onno die ze had. Maar hoe kwam hij er nu aan? We hebben eigenlijk maar één verklaring.

Onno was in het weekend tijdens een vrijgezellenfeestje wezen karten. Bij het karten draag je een helm en een haarnet voor de hygiëne. Na het karten is er een groepsfoto gemaakt. En je raad het misschien wel, ook een foto met de helmen op. Maar omdat de haarnettjes al waren weggegooid heeft mijn man niet de moeite genomen er nog even een te pakken.

Helm op tijdens karten

In theorie kan je luizen en neten krijgen door het dragen van andermans kleding. In dit geval was het waarschijnlijk geen kleding, maar een helm. We weten het niet zeker, maar dit is het enige scenario dat wij ons konden bedenken.

Niemand van de groep had verder last van luizen en neten. Alleen Onno. Met een luizenshampoo en goed kammen was hij er gelukkig snel vanaf.

Luizen en neten

Save